Run!

02-11-2017

Run!:

De weg naar de gewoonte

Hardlopen is iets dat altijd een rol in mijn leven blijft spelen, zo lijkt het nu. Feitelijk gezien is hardlopen niet belangrijk, maar toch is het wel belangrijk voor mij. Oké, het is gezond, maar dat zijn alle andere sporten ook. En ja, het is goed voor de lijn, maar ook dat geldt voor andere sporten (of gezond eten, dat is nog veel beter voor de lijn). Toch komt het niet vaak voor dat ik niet loop, en er ook niet mee bezig ben.


Lees verder
01-09-2017

Run!:

4 manieren om te besparen op je sportgear

Hardlopen is an sich geen dure sport: je hebt in prinicipe niet meer nodig dan een paar hardloopschoenen en een haarelastiekje. Toch wil je vroeg of laat toch sportkleding, eerst ga je voor functionaliteit, later mogen ze er eigenlijk ook wel leuk uitzien. Met felle roze shorts over straat is natuurlijk veel leuker dan in een zwarte slobberbroek. Wil je nu besparen op de sportkleding (van aanschaf tot behoud) lees dan vooral even verder. 


Lees verder
14-07-2017

Run!:

Beginnen met hardlopen? Doe het nu!

Toen ik, ongeveer 3 jaar geleden, besloot te gaan hardlopen, nam ik bewust de keuze omdat in de zomer te doen. Om die reden had ik er dan ook geen moeite mee om te gaan beginnen, en besloot ik niet om het ‘beginnen’ uit te stellen, omdat ik wist dat dat het beste moment was om het te doen. Ik downloadde een schema, las veel op internet en ging de deur uit. Een niet afgemaakte training later kwam ik uitgeput thuis, vol motivatie om hier een succes van te maken. Nog steeds denk ik dat de zomer/het voorjaar het beste moment is om te beginnen met hardlopen, daarom natuurlijk ook deze blog. 


Lees verder
12-07-2017

Run!:

3 tips om meer uit je standaard rondje hardlopen te halen

Ik vind het persoonlijk heerlijk, een rondje van 5k door het dorp (of stad?), zonder daarbij op snelheid te hoeven letten. Gewoon lekker lopen; koptelefoon op en gaan. Soms doe ik dit ook wel, maar ik weet ook dat ik hier niet sneller van wordt. Dat is op zich geen probleem, ik vind het helemaal niet erg om niet alle trainingen te doen met als doel sneller worden. 'Ontspannen' en 'omdat ik het leuk vind', vind ik prima doelen. Toch kan ik het dan vaak niet laten om een aantal van de volgende tips toe te passen, om het rondje nét wat nuttiger te maken. 


Lees verder
11-07-2017

Run!:

5 waanzinnige hardloopapps!

*Gastblog* Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Of je nu een nieuwe iPhone hebt of juist een refurbished iPhone. Je kan met deze apps alle kanten op, letterlijk! Superhandig natuurlijk. Ook wanneer je gaat hardlopen zijn er allerlei handige apps. Zo zijn er apps die jouw trainingsschema bewaken of die aangeven hoe je precies voor je lichaam moet zorgen voor het hardlopen. Download één van de onderstaande apps en zorg dat je topfit de finish tegemoet rent:


Lees verder