04-12-2017

Motivatie op Maandag:

Sarah (2)

Sarah (2)

Vorige week spraken we met Sarah over sporten, vandaag gaat ze jullie motiveren over voeding. Het is weer heel inspirerend, dus lees vooral even verder! 



We hebben je vorige week ook gesproken, maar wil je je toch nog even voorstellen? 



Hoi ik ben Sarah, 25 jaar en sinds april dit jaar eigenaar van Feed Your Need. Op mijn website (www.feedyourneed.nl) hou ik een blog bij met allerlei artikelen over gezondheid, leven vanuit je hart en in je eigen kracht staan. Op mijn blog vind je ook artikelen over voeding en gezonde recepten. Vorige week heb ik mijn eigen e-book uitgebracht met allerlei plantaardige recepten voor de feestdagen. (www.feedyourneed.nl/plantbased-holidays-s)





Je bent lekker met gezonde voeding bezig. Kun je hier meer over vertellen?



Zo’n 5 jaar geleden besloot ik het roer om te gooien. Sinds die tijd heb ik een hele ontdekkingstocht gedaan waarbij ik veel heb gelezen en uitgeprobeerd en uiteindelijk tot mijn eigen voedingsadvies ben gekomen. Voor mij betekent dat een plantaardige leefstijl met inspiratie uit de Ayurveda.



Heb je altijd al gezond gegeten, of was er echt een omslagpunt waarop je dacht: “nu moet het anders”?



Ik heb jarenlang geworsteld met eten, of eigenlijk met niet eten. Ik vond mezelf namelijk te dik en niet goed genoeg en dacht als ik niet eet word ik vanzelf dun. 5 jaar geleden bereikte ik een dieptepunt toen ik van college naar huis fietste en totaal geen energie meer had. Vanaf dat moment heb ik alles omgegooid en begon er een hele interessant ontdekkingstocht naar mezelf en mijn leefstijl.



Lukt het je goed om zo gezond te leven als je zelf wil, of kost dit vaak moeite?



Het kost mij op dit moment helemaal geen moeite om gezond te leven, omdat de verandering zo groot is geweest toen ik besloot het roer om te gooien. Ik ben wel door verschillende periodes gegaan, waarbij ook het gezonde eten op een gegeven moment een beetje obsessief werd, waardoor ik later een periode van eetbuien heb gehad. Inmiddels heb ik mijn balans gevonden in mijn eetpatroon en kan ik accepteren dat ook dat niet perfect hoeft te zijn.





Foto: samosaburgers. Een kerst voorgerecht uit mijn e-book Plantbased Holidays. 



Heb je bepaalde doelen waar je naartoe werkt?



Wat betreft mijn eetpatroon heb ik geen doelen. Ik eet wat goed voelt voor mijn lichaam. Dit verandert per seizoen en zal ook misschien over de jaren wel weer veranderen. Wel heb ik een missie om zoveel mogelijk mensen te helpen in hun weg naar een gezonder leven. Ik heb zelf ervaren wat de kracht van voeding kan zijn en met die ervaring wil ik graag anderen helpen.



Wat doe je als je ineens heel veel zin krijgt in ongezond eten?



Ik krijg bijna nooit zin in ongezond eten. Ik heb wel eens ‘cravings’, maar dat is dan naar dadels, noten of pindakaas. Niet heel erg ongezond dus, maar soms kan ik nog steeds te veel eten. Zeker als ik me onrustig voel of als er iets vervelends is gebeurd heb ik de neiging om te gaan eten. Dit los ik meestal op door in plaats daarvan een wandeling te maken of veel water of thee te drinken. En soms wel door te eten en dat is ook prima.



Wat zorgt ervoor dat jij het gezond eten vol kunt houden?



Ik maak gewoon altijd iets lekkers. Ik vind gezond eten veel lekkerder dan ongezond eten. Ik denk dat mijn smaakpupillen zich gewoon hebben aangepast en ook alleen nog maar gezond eten lekker vinden. Daarnaast hou ik het ook simpel, want ik heb nou eenmaal geen zin om de hele dag in de keuken te staan. Voor feestdagen en verjaardagen vind ik het dan wel weer leuk om creatief te zijn in de keuken. 





Foto: sinaasappel marspein balletje. Een sinterklaasrecept uit mijn e-book Plantbased Holidays.



Waardoor raak jij gemotiveerd en geïnspireerd?



Ik raak gemotiveerd door mijn eigen gevoel. Als ik goed eet en daardoor heel veel energie heb en lekker in mijn vel zit ben ik gemotiveerd om daarmee door te gaan. Voor recepten kijk ik veel op instagram, pinterest en bepaalde kookboeken. Soms kijk ik alleen maar naar het plaatje en geeft me dat vanzelf ideeën voor een lekker recept.



Tot slot: zijn er nog dingen die je aan de lezers wil meegeven?



Houd het simpel, blijf bij jezelf en wees nieuwsgierig. Iedereen loopt zijn eigen weg naar zijn of haar gezondheid. Iedereen heeft er een andere mening over en iedereen denkt het beter te weten, maar uiteindelijk gaat het om jouw lichaam en kan alleen jij voelen wat het nodig heeft. Het hoeft niet direct perfect te gaan. Het heeft mij 4 jaar gekost om uiteindelijk tot mijn beste voedingsadvies voor mezelf te komen. Ik heb heel veel gehad aan alle adviezen en ik heb daar nu zelf mijn eigen mix van gemaakt. Voor mij betekent dat dus dat ik nu plantaardig eet en inspiratie haal uit de Ayurveda. Dat is de gezondheidswetenschap uit India en houdt goed rekening met verschillende lichaamstypen. 





Foto: Havermout uit de oven. Dit ontbijtrecept is te vinden op mijn website: www.feedyourneed.nl/havermout-uit-de-oven.



 



Ben je zelf ook bezig met voeding? Of sport je juist lekker vaak? Dan zou ik het super leuk vinden als je daar iets over zou willen vertellen. Mocht je interesse hebben, laat het me dan vooral weten door een reactie of leg op een andere contact met me (mail, instagram, facebook, wat je wil).



 



 



 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie